Turneringsform
I LKB-Cup’en arbejder vi med 2 forskellige turneringsformer:

TEst

I LKB-Cup’en arbejder vi med 2 forskellige turneringsformer:

1. Alle hold i samme pulje – ”alle mod alle”Hvis en række kun har tilmelding fra 6-7 hold vil vi normalt vælge at lade alle hold møde hinanden én gang. I nogle tilfælde vil turneringen slutte her, men hvis der er tale om 7-mands fodbold, hvor man ikke spiller kampe af så lang varighed, og hvis der kun er 6 hold i rækken, vil vi ofte slutte af med finalekampe, hvor nr. 1 og 2 i puljen spiller om guld, nr. 3 og 4 om bronze.


2. Puljeopdelt række


I de fleste tilfælde deler vi en række op i lige store puljer med typisk 4 hold i hver pulje, f.eks. 12 hold fordelt på 3 puljer med 4 hold i hver.

I hver pulje spiller holdene alle mod alle. Herefter går alle hold videre til en mellemrunde. Holdene i den bedste halvdel af puljen møder hold fra den bedste halvdel af andre puljer – og tilsvarende for de svageste hold. Normalt sluttes der herefter af med en kamp mod et hold, der har opnået en tilsvarende placering i en anden mellemrundepulje.

På denne måde vil det ofte være muligt at tildele hvert eneste hold i rækken en entydig placering, lige fra nr. 1 til f.eks. nr. 16.

Ved rækker med et ”skævt” antal hold (f.eks. 9, 11 eller 13) er det ikke muligt, at lave helt så harmonisk en plan. Nogle puljer bliver større end andre, hvorved holdene får flere indledende kampe. Til gengæld forsøger vi så at give de andre hold flere afsluttende kampe. Vi lukker ikke nødvendigvis for tilmeldingen til en række, fordi den har 12 hold. Vi sætter en ære i at være fleksible og kan godt lave en fornuftig plan for 13 hold.

 

Antal kampe


Vi garanterer alle hold mindst 5 kampe og normalt vil man højst komme til at spille 7 kampe. Det er et princip for os, at man ikke kan blive ”slået ud” af turneringen. Det er altså ikke sådan, at hold, der placerer sig dårligt i de indledende kampe, glider ud af turneringen. Vi forsøger at tilrettelægge turneringen således, at alle hold i en række spiller lige mange kampe, men det kan forekomme, at specielt de 4 hold, der spiller om medaljer, må spille en kamp mere end de øvrige hold.

 

 

Turneringens forløb:


Det normale forløb i en række med 4 hold i hver pulje er, at de 3 indledende kampe spilles i løbet af torsdagen eller fordelt med 2 kampe torsdag og 1 kamp fredag aften. Lørdag morgen går mellemrundekampene i gang, og de fleste hold slutter af med placeringskampe lørdag eftermiddag eller hen under aften. De 4 bedst placerede hold spiller om medaljer søndag formiddag.

I rækker med én stor pulje vil kampene blive fordelt over torsdag, fredag og lørdag, evt. med finaler søndag.

Vi tilstræber, at der efter en kamp er mindst 2 kampes pause, før et hold skal spille igen